TABASCO® cég idén ünnepli 150 – ik születésnapját, amikor is az ünnepelt egy korlátozott darabszámban forgalmazott Diamond Reserve szósszal ajándékozza meg rajongóit, azonban az ünnepélyes évforduló alkalmából több eseményt és átadással is készül a híres cég. Az Edmund McIlhenny által 1868 – ban megalkotott szósz egy igazi amerikai sikertörténet, amely olyan rajongótábort tudhat maga mögé, amelyet kevés termék, titkuk nem más, mint a 150 éve töretlen kitartás az eredeti recept mellett.

TABASCO <sup> ® </ sup> 150. évfordulói gyémánttakaró vörös szósz

1868-ban Edmund McIlhenny betakarította az első tabasco bors növényét, amelyből pikáns mártást készített, hogy élénkítse az ízeket az élelmiszerekben a család és a barátok számára. Ez az egyszerű mártás akaratlanul is megváltoztatta a világ étkezési szokásait. Ma 150 évvel később, ugyanazt a három összetevőt tartalmazza, amelyet az első TABASCO ® szósz is tartalmazott – tabasco paprikát, sót és ecetet – amit Edmund családja az Avery-szigeten erjesztenek és palackoznak a mai napig gyakorlatilag változatlanul.

Tabasco paprika termés

Képtalálat a következőre: „tabasco pepper”

Tabasco Paprika

A TABASCO ® Sauce gondos kézművességének és sokoldalúságának köszönhetően egy évszázadon át a séfek, a háziasszonyok, a csaposok és a gasztronómia szerelmeseinek kedvence lett. A 150 éves évforduló alkalmából a McIlhenny Company, a TABASCO ® Sauce készítője a történelmi mérföldkövet egy évig tartó ünnepléssel teszi  feledhetetlenné, amelyet olyan embereknek szentel, akik híressé tették a TABASCO ® -t világszerte az éttermekben, az otthonok konyháiban az olya klasszikus és kortárs receptek által, amelyek elengedhetetlen összetevője a szósz.

Képtalálat a következőre: „Tabasco McLLhenny”

A TABASCO ® szósz egy egyedülállóan globális márka, nemcsak az elterjedtsége miatt, hanem sokoldalúságáért is ilyen ismert. A gyémánt címkével és ikonikus piros kupakkal ellátott palackot már több mint 185 országban és térségben árulják, 22 nyelven és különböző dialektusokban. Ezt az azonnal felismerhető mártás éppúgy alkalmazzák a street food helyeken, mint a Fine Dining éttermekben, ahogy az otthoni konyhaasztalokon, éppúgy a gasztrofanatikusok poggyászaiban szerte a világon.

Kapcsolódó kép

A világ egyik leghíresebb logója
A családom és mindannyian a McIlhenny Társaságnál valóban alázattal tekintünk arra a szeretetre amit TABASCO ®Sauce hihetetlen évfordulóján eljutott hozzánk” – mondta Anthony A. Simmons, a McIlhenny Company elnök-vezérigazgatója és az ötödik generációs McIlhenny családtagja.
Nem tudom, hogy dédapám valaha is álmodta volna, hogy a háztáji kezdet egészen új élelmiszert eredményez majd. Százötven évvel később biztos vagyok benne, hogy örömmel hozta volna a nagyszerű ízeket, hogy olyan sok embert megkóstoltathasson oly sok helyen a világ minden táján. Izgalmas elképzelni, hogy hova kerül a TABASCO ® mártás, és hogyan fogják használni az elkövetkező 150 évben.

Kapcsolódó kép

A Tabasco szószok ma már nem csak az eredeti változatban kaphatóak, a cég folyamatosan ígyekszik új ízeket és új szegmenseket meghódítani.

A TABASCO ® komolyan gondolja az évfordulóra gyártott szószát, a paprikákat színűk, textúrájuk és robosztusságuk alapján válogatták ki, ehhez a termékhez tényleg csak a legkiválóbb Tabasco paprikákat használták fel. Ezeket sóval pürésítették, majd 15 évig érlelték, és fehérborecettel keverték össze. Az így kapott szósz rendkívüli összetettséggel rendelkezik, amelyet a champange pezsgőkre utaló design is még inkább kivételessé teszi azt. Az arany fóliás különleges dobozban kapható üvegcsék a TABASCO ® oldalán kaphatóak 35 dollárért. Azt hiszem ebből egy rajongónak mindenképp be kell tárazni, mellé pedig egy gyönyörű plakátot, amely a 150 éves évfordulóra utal.

TABASCO <sup> ® </ sup> 150. plakát

A TABASCO ® 150 – ik születésnapjára készült plakát.

Források

TABASCO ®


2018.04.25.

By Északtour And Stb.

cropped-20180401_223802_00016874701172373115524.png


 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.