2018 – ban a The World 50 Best Restaurant legjobb női szakácsának Clare Smyth – t választották. Az elit® Vodka World’s Best Female Chef 2018 díj nyertese a Core by Claire Smith Londoni étterem séfje lett.
Klasszikusan képzett séf, aki átlépi a határokat a Britt alapanyagok terén.” – The World 50 Best Restaurant
Hagyományos, unalmas séf” – így jellemzi magát Clare Smyth, aki 17 évesen elhagyva Észak – Írországot Angliába indult, hogy karriert építsen a vendéglátásban. Nem voltak sorsfordító pillanatok, nem szembesült olyan nehézségekkel, amelyek hátráltatták volna, Ő egy céltudatos és kemény munkában hinni tudó személyiség volt egész életében.
15 évet töltött el három csillagos éttermekben, ahol végig járta a ranglétra összes fokát, mígnem eljutott oda, hogy megnyithatta saját éttermét a Core – t. Dolgozott Gordon Ramsay londoni zászlóshajójában a Royal Hospital Road – ban, majd Alain DucasseLe Louis XV in Monte Carlo éttermében is.
2008 – ban visszatért Gordon Ramsay háromcsillagos éttermében, amellyel Ő lett az első nő aki egy ilyen étterem séfje lehetett. Kilépve Ramsay árnyékából a Notthing Hill szomszédságában elindította saját éttermét, ahol a francia eleganciát párosítja az angol alapanyagokkal. Imádja a saját vállakozás adta új lehetőségeket, ahol mindennap kísérletezhet, és olyan alapanyagokat fedezhet fel és párosíthat, amelyet máshol nem tehetett meg, ilyen pl. a burgonya és az ikra párosa.
Core gyermekkori élményeiből kiindulva, olyan élményt szeretne nyújtani éttermében, ahol az egyszerű és letisztult ízek dominálnak. Egyik ikonikus étele a “poor man’s version of potato and caviar” amelyben összpontosul a személyiség, a háttere és az elképzelései a jövő fine dining – élményéről. A burgonya és a kaviár olyan egyensúlyt teremtenek, amelyek még a legkifinomultabb ízléssel rendelkezőt is leveszik a lábukról. Hisz a fenntarthatóságban, elit éttermében törekszik a helyi alapanyagok használatára, tanítja és oktatja a kezdő séfeket.
Díjával – amivel olyan hölgyek sorába iratkozott fel, mint Anne – Sophi Pic (2011), Elena Arzak (2012), Nadia Santini (2013), Helena Rizzo (2014), Héléne Darozze (2015), Dominque Crenn (2016) és Ana Ros (2017) – most is példát szeretne teremteni, hogy még több nő kerüljön magas pozíciókba ebben a szakmában.
Gratulálunk!

BFC-Clare-burgonya-őz

Burgonya és Ikra

Képtalálat a következőre: „core by clare smyth”

Mull szigeteki fésűkagyló, főtt fán

Limonádé parfé, méz és joghurt

Képtalálat a következőre: „core by clare smyth”

“Bárány Sárgarépa” párolt bárány, juhtej joghurt

Képtalálat a következőre: „core by clare smyth”

Fagylalt és citromverbéna

 

Még több izgalmas képért és tartalomért kattinson a Facebook oldalunkra.


2018.04.25.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.