2018 – ban folyamatosan hallani a Noma háza tájáról. Az új Noma 2.0 étterem az egyik legjobban várt esemény volt az év elején. A régi és az új étterem között a Noma több országban is jelen volt pop – up stílusban. Tokióban folyamatosan növekszik a Noma befolyása, amely a mai napig sem csökkent, sőt az új étterem még nagyobb lökést adott neki.
Thomas Frebel, aki a 10 éven keresztül volt a Noma fejlesztési és kutatási csapat vezetője, június 29 . én megnyitja új éttermét, az Inua – t Tókióban.
A német származású Frebel északi stílusú ételeket szolgál majd fel, amelyekhez Japán alapanyagokat használ majd fel. Ételeiben szeretné megmutatni az ország gazdag kultúráját, csodálatos történelmét és  változatos tájait.
Amikor  Noma-val itt voltam, éreztem az erős kapcsolatomat Japánnal” – mondta  el Frebel a Bloomberg – nek adott nyilatkozatában.
A tájra, a kultúrára és az alapanyagokra vágytam. Amikor elmentünk, úgy éreztem, nem töltöttem el elég időt Japánban.” – nyilatkozta Frebel
A projekt René Redzepi teljes támogatása mellett jött létre, valószínű, hogy ő is többször jelen lesz Tokióban és segít az étterem arculatának és ételeinek kialakításában. Üzletileg sem elhanyagolható a Noma név jelenléte, hiszen 2015 – ben 60 ezres várólista alakult ki. Viszont Redzepi semmilyen üzleti és tulajdonosi részesedéssel nem bír az üzletben.
Thomas Frebel sokat segített a Japán, az Ausztrál és a Mexikói Noma pop – up sztroijában. A z Ina, amely japánul “az élőlényekben jelen lévő szellem” – re utal, így az étterem is a japán alapanyagok lelkét és ízét szeretné megmutatni. Olyan alapanyagokkal szeretne dolgozni, mint pl. az Okinawa – ról származó banán, vagy a Rishiri – szigeteken elterjedt pörkölt kombu, illetve a Hokkaidó – n kedvelt polip, vagy mandula.
Frebel kifogja fejleszteni a saját stílusát” – mondta Peter Kreiner, a Noma vezérígazgatója.
Sok  Noma lesz benne és persze egy kis Thomas Frebel is a Nomában.” Sokan jöttek és mentek a Noma konyháján az elmúlt évtizedben, akik olyan híres konyhákra kerültek, míg mások már séfként látunk viszont ma már, mint pl. James Knappett a Kitchen Table – ben Londonban és Rosio Sanchez-t Sanchezben, Koppenhágában. Mégis Thomas Frebel Tokiói étterme egy egész más út lesz, amely a Noma mellett egy teljesen új és izgalmas fejlődést hozhat a gasztronómia világába.

Kapcsolódó kép

Citrussaláta, egoma olaj, sansho, kinomé, pipātsu (Noma Japan 2015)

Fekete fokhagyma  (Noma Japan 2015)

Kouika leves (Noma Japan 2015)

Bafūn Uni – tengeri sün (Noma Japan 2015)

Csíkos garnéla (Noma Japan 2015)

Tojássárgája, chorogi, gobo, kuai, renkon és yuriné  (Noma Japan 2015)

Kacsa (Noma Japan 2015)

Rizs ropogós, kasu fagylalt (Noma Japan 2015)

Kochi győkér, fermentált shitake, csokoládéval fedet matsutake gombák (Noma Japan 2015)

Inua Restaurant

INUA fényképe.


Még több izgalmas képért és tartalomért kattinson a Facebook oldalunkra.

2018.04.26.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.