José Andrés az egyik legismertebb séf Amerikában, akit a Time magazin 2018 – ban a 100 legbefolyásosabb ember közé választott. A T100 – as listán többek között politikusok és sztárok szerepelnek, amelyeket öt kategóriába sorolnak, úttörők, művészek, titánok, ikonok és vezetők. A séf az amerikai konyhaművészetre gyakorolt hatása mellett, a humanitárius tettei miatt is került be ebbe az impozáns társaságba.

José Andrés két Michelin csillaggal rendelkezik, számos híres étteremben dolgozott, többek között az elbuli   – ban is, majd elterjesztette a Tapas kultúrát a kontinens csúcsgasztronómiájában, számtalan étterme hirdeti népszerűségét és szakmai tudását. A Time Magazine szerint Ő egy innovatív és kifinomult kulináris ikon, aki megváltoztatta az amerikai gasztrokultúrát azzal, hogy megismertette velük a spanyol ételeket és az étkezési szokásokat. De a munkáján túl számtalan szerepet vállal a gasztrodiplomácia területén és a szociális problémák megoldásában is. A Puerto Ricó – n és a Haiti – n történt természeti katasztrófák áldozatai számára nyújtott segítségével kivívta a világ elismerését, tettei mélyreható és hosszútávú hatásokkal jártak.

A spanyol Tapasok avantgárd átalakításának úttörőjeként José Andrés – nak 22 étterme van, mellette pedig Mexikóvárosban food Truckot üzemeltett. 2010- ben létrehozta a World Central Kitchent, amely intelligens megoldásokat kínál a szegénység és az éhezés felszámolására azáltal, hogy felhasználja az élelmiszerek erejét a közösségek és azok gazdaságának megerősítésére. Puerto Ricóban több mint kétmillió adag ételt osztottak szét, így felszámolták az éhezést és kezdeményezéseikkel új lehetőséget biztosítottak a jövőre nézve. A rászorulók millióinak táplálásán túl José új reményt nyújt azzal, hogy  gasztronómiai szakmai képzéseket indít a helyiek számára és újra építi az iskolai menzákat, amelyek elősegítik a lehetőségeket és lebontják a társadalmi-gazdasági akadályokat.

A 2015 – ben bemutatott dokumentumfilmje az “Undiscovered Haiti” példátlan betekintést nyújtott a Haiti gasztrokultúrába, számtalan elismerést kapott érte. A James Beard alapítványtól megkapta az év humanitáriusának járó díjat. 

A Time Magazine szerint José egy kivételes, önzetlen és nagylelkű ember, aki képes új szemlélettel felruházni a szakács szakmát, és felhívja a figyelmet arra, hogy a séfeknek egyre komolyabb szerepük van az olyan szociális gondok megoldásában, mint pl. a éhezés, vagy a különböző élelmiszerpolitikai kérdésekben, mint a pazarlás.

José Andrés egyik legsikeresebb projektje a The Bazaar, amely spanyol menüket kínál teljesen új és kreatív formában a modern konyha szellemében megalkotva.

Kapcsolódó kép
Kapcsolódó kép
IMG_0360
It\'s been a great year in eating at sbe! From Katsuya, The Bazaar by José Andrés, Umami Burger, Cleo, and more, we\'ve had some unforgettable meals in 2014. With everything from the Truffle...
The Bazaar by José Andrés South Beach |  sbe.com
The Bazaar by José Andrés Beverly Hills, Los Angeles, CA

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.