Írta: Tamás Gergely

2018 Október 1 – én Milánóban kiosztották a The Best Chef Awards 2018 díjait. A 300 -as listáról kiválasztott top 50 – en közül sokan kiemelkednek a globális kulináris világból, azonban a spanyol és a nordic konyha ismét tarolt. Az idén is, ahogy tavaly a világ legjobb séfje Joan Roca lett.

loghi TBC2

A legjobb szakács egy új koncepció, amely 2015-ben született. A “Haute Cuisine” világot digitális és social marketingplatformon keresztül mutatja be, pozícionálva és az internetes világba helyezve magát, mint az első olyan csoportot, amelyek kizárólag a legnagyobb séfeket mutatja be.
A legjobb Chef-stratégiája és a közönséggel való szoros kapcsolata lehetővé tette, hogy oldalunkon havonta legfeljebb 48 milliós látogatást érhessünk el Amerikában és Európában, mint az elsődleges médiapiacpiacain.
A The Best Chef Awards első kiadása 2017. október 25-én került megrendezésre Varsóban.

A The Best Chef Awards Milánóban tartott gáláján a világ legbefolyásosabb séfjei jelentek meg, a rendezvényt a Barilla szponzorálta. A rendezvény exkluzivitását és kiemelkedő jellegét a social médiában lévő sikereknek köszönheti, ez a havonta 48 milliós látogatottságának is köszönheti, amellyel a legsikeresebb gasztromédia a világon. Tavaly 2017-ben a legjobb Chef-díjakat Varsóban, Lengyelországban tartották ahol a spanyolországi Joan Roca kapta meg a legjobb szakács-díjjat. A díjátadó ünnepség globális esemény, a világ minden tájáról érkező sztár szakácsokkal, akik az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából, az Egyesült Arab Emírségekből, Japánból és egész Európából érkeznek. Az est két házigazdája a két Michelin csillagos séf Nick Bril, aki az antwerpeni The Jane étterem séfje, aki Sergio Hermannal érkezet a gálára, Ők voltak a DJ – k is.

The Best Chef Rising Star Finalists 2017

A szavazás során a 300 döntős séfre az interneten lehetett szavazni. Minden évben ötven új séfet választanak ki, akiket hozzáadnak a tavalyi listához. Ezután a szakácsok szavaznak magukra, a pontozás során figyelembe veszik a tehetséget, a potenciált, a tapasztalatot és a személyiséget. A kialakult listán a séfek által adott pontszámok alapján kialakul egy előzetes lista, erről kulináris szakemberek, fotósok, és az un. Fol – Lovers (a Facebookon leadott szavazatok) alapján alakul ki a végső háromszáz séfet tartalmazó lista. A For – Lovers szavazás a lista 30 % – át befolyásolja. A séfek nem a saját éttermüket képviselik, hanem Önmagukat és állampolgárságukat, mert a saját munkájukkal inspirálhatják a felnövekvő generációkat. A 300 – as listán a budapesti Costes étterem séfje Tiago Sabarigo is fennt volt.

Az idén is megszavazták a következő díjakat:

  • The Best Chef
  • The Best Chef Pastry
  • The Best Chef FoodArt
  • The Best Chef Lady
  • The Best Chef Rising Star
  • The Best Chef City Gourmet
  • The Best Fol-LOVER – új kategória, amely kifejezi a rajongók elismerését és odaadását.

Az, hogy az első helyen Joan Roca végzet, már meg sem lepődünk, az idei év nagyon komoly sikereket hozott a Roca testvérek éttermének az El Celler de Can Roca – nak. A katalán étterem a világ legjobbja lett a The World 50 Best Restaurant idei 2018 – as listáján. A San Pellegrino a világ, az Aqua Panna Európa legjobb étterme díjakat is megkapták. Három testvér, három személyiség, akik egyként alkotják meg az egyensúlyt, Joan, Jordi és Joseph Roca három csillagot képviselnek a gasztronómia egén. Joan a kulináris építész, a Roca konstelláció alfája, kulináris világnézete hihetetlenül összetet, egyik étele jól jelképezi mindazt, amit képvisel. A bárány kenyérrel és paradicsommal, amelyről az étterem oldalán szenvedélyesen vall.

2017 World Slection Winner Joan Roca

“Mivel új, de a gyermekkori emlékekből származik, mert magában foglalja a gondolkodást (például a keleti technológiák ismerete alapját, mint a pekingi kacsa, ahol a bőr a fontos), és személyes élményekre (az aromákra, a köményre az észak-afrikai kirándulásokból).
A feladat egy érdekes alapanyag keresésével kezdődik (a bárány a Ripollès fajtából származik, az ősi hagyományok közül néhány még mindig megtalálható hazánkban), a hagyományos a legújabb technikai know-how kísérleti megvalósításával, az ellenőrzött hőmérsékletű főzéssel (ahol El Celler a referenciapont, mivel a technológia fejlesztésével és a tudósokkal való együttműködés nagyon fontos), de van még a játékelem (a kenyér és a paradicsom belül vannak és a bárány kívül),a képzelőerő és a rekreációs szempontok “
Joan Roca

Celler can Roca


A második helyezet az idén a gasztronómiai világ elitbe vissza bringázó René Redzepi, a Noma séfje. René Redzepi még csak 40 éves, de már olyan szakmai életúttal rendelkezik, amelyet minden séf megirigyelhetne. A koppenhágai étterme a Noma 2003 – ban nyitotta meg kapuit és rögtön átalakította a világ gasztronómiáról és a skandináv konyháról alkotott elképzeléseit. René Redzepit nem csak munkamódszere, – amelyekre jellemző, hogy minden szombat éjjel összehívja a csapatát, kb. hajnali kettőkor, hogy bemutassák az általuk kitalált ételeket, ezáltal is a fejlődésre ösztönözve őket – hanem az alapanyagokhoz való viszonya teszi az egyik legjobb séffé a világon.

Képtalálat a következőre: „René Redzepi”


A harmadik helyezet a feltörekvő generációt képviselő David Muñoz, a madridi DriverXO különc séfje. A kitetovált, Mohahawk frizus spanyol figura, aki komolyan felborzolta a gasztronómia világot, mikor megnyitotta a spanyol fővárosban lévő éttermét. A Driver XO egy fúziós étterem ahol műalkotások születnek. A hely hamarosan a kritikusok és a gasztrofanok zarándok helyévé vált, amely kihívó, extravagáns, ahogy a jelmondatuk is tartja az álmok világa. Muñoz olyan tehetséggel nyúl a tányérhoz, ahogy tette Picasso, vagy Dalí, tép, nyúz, trancsíroz, azonban ennek eredménye egy művészi tálalás. Absztrakt konyhája és hihetetlen zsenialítása a kulináris világ kiemelkedő alakjává tette, sikerének titka a merészsége, mert nem fél ötvözni a hagyományos spanyol konyhát a mediterrán és kínai kultúrával.

Kapcsolódó kép

Az Idei 50 – es listát itt tekinthetjük meg.

The Best Chef Rising Star Judges 2017


Források

loghi TBC2

Képtalálat a következőre: „the world best 50 restaurant icon”


2018.10.02.

home2-512facebook-logo_318-49940
cropped-20180514_111612_00017200815012124028642.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.