Írta és szerkesztette: Tamás Gergely

Garima Arora, a bangkok – i Gaa tulajdonosa és alapítója lett 2019 – ben az elitTM Vodka Ázsia legjobb női szakácsa. 2019. március 26-án, kedden Makaóban adják át a díjat.

Ez a díj elismeri azokat a női szakácsokat, akiknek a szenvedélye, az innováció és a vállalkozói szellemük a szakácsok következő generációit inspirálja majd.

A Garima Arora rövid idő alatt hatalmas hatást gyakorolt ​​az ázsiai gasztronómiára, az indiai hagyományok és a thai összetevők ragyogó keverésével.

William Drew, Group Editor of Asia’s 50 Best Restaurants

Garima Arora 21 évesen költözött Mumbai – ból Párizsba, hogy részt vegyen a világhírű Le Cordon Bleu Culinary School képzésén. Ez az utazás ösztönözte, hogy nagy dolgokat vigyen végbe a gasztronómia területén, de valójában csalódás volt, hiszen nem erre számított mikor elindult. Addig újságíróként dolgozó Arora belépett egy új világba, amely rabul ejtette és azóta sem engedi. Kulináris világát nagyban befolyásolta pandzsabi származása és édesapja, aki sokszor főzött otthon különleges ételeket. India első Michelin csillagos női séfje olyan meghatározó férfi szakács-zsenikkel dolgozhatott együtt, mint pl. Gordon Ramsey, René Redzepi, vagy a világ egyik legjobb indiai séfje Gaggan Anand. Saját bevallása szerint a Noma – ban eltöltött bő két év örökre megváltoztatta a főzéshez való hozzáállását.

Csokoládé Bétel levél

Megtanultam, hogyan gondolkodjak intelligensebben az élelmiszerekről.

Elkezdtem sokkal többet főzni, mint egyfajta agyi edzésként, gondolkodtam, mit és miért csinálok, és megértettem a helyemet a közösségben.

Garima Arora, Restaurant Baa

Éretlen Jackfruit, Roti, savanyúság

Visszatérve Ázsiába 2016-ban, Arora-t a Gaggan, díjnyertes bangkoki étterem souse chef – jévé nevezték ki. 2017 áprilisában a séf megnyitotta a Gaa-t, a Gaggannal szemben álló háromszintes éttermet, amely a hagyományos indiai technikákat használva modern ízű étlapot mutat be.

Olyan érzés, mintha valaki otthon enne. Megpróbáljuk emelni ezt a tapasztalatot, és boldoggá tenni vendégeinket.


GARIMA ARORA, RESTAURANT BAA

A Michelin kalauz 2018 novemberében megjelent útmutatójába helyet kapott a Gee, mint egy csillagos étterem, amely egyfajta modern eklektikus konyhát vezet, amely a hagyományos főzési stílust ötvözi a modern kulináris technológiákkal. Arora nem gondolkodik a modern indiai konyhán, a helyi összetevők a kezei közé kerülve csodálatos átalakuláson mennek át, amelyet apjától örökölt tehetségével varázsol egyfajta exkluzív étellé a tányéron. Úgy nőtt fel, hogy figyelte, ahogy apja végigkalauzolja a világ legkülönfélébb konyhai stílusain, majd ezekből az élményekből építkezve kezdte el a saját stílusát kialakítani.


Rizottót és hummust készített – képzeljük el ezt a 90-es években, Indiában, amikor senki sem tudta, mi az!


GARIMA ARORA, RESTAURANT BAA
Banánkenyér

Kulináris inspirációk és kreativitás jellemzi, előszeretettel tárja fel a kapcsolatokat a thai és indiai ételek között, a gyümölcsöktől és a curry -któl a szószokig és a fűszerekig. A menü visszaverődése Arora kulturális örökségének és az őt körülvevő közösségeknek. A vendégek választhatnak a 10 vagy a 14 fogásos kóstoló menük közül, amelyek negyedévente változnak a szezonalitás érdekében, igy minden évszakban be tudja mutatni a környék specialitásait. Az eredmény egy innovatív, modern, játékos és kiszámíthatatlan étkezési élmény. A tavaly novemberben megszerzett egy csillag egy részt elismerés, másrészt lendületet adhat a jövőre nézve.

Ez a díj a csapatunk kemény munkájának és a kiválóság iránti elkötelezettségének az elismerése.

Megtiszteltetés számomra, hogy a szakácsok és az iparágban szereplők értékelik erőfeszítéseinket.


GARIMA ARORA, RESTAURANT BAA
Banánkenyér

Garima teljesítménye rövid időn belül ugrott ilyen magasra, valódi bizonyíték arra, hogy gondoskodik az Európában és Ázsiában a legkiválóbb konyhákban megismert konyhaművészet sajátos fúziójáról.

Mi örömmel látjuk, hogy felismertük ezt a felemelkedő csillagot a gasztronómiai világban

Frances Gaillard, Stoli Group nemzetközi marketingigazgatója
Kukorica

Ázsia legjobb Női Séfjei

  • Duangporn “Bo” Songvisava (2013) – Thaiföld
  • Lanshu Chen Tajvan (2014) – Tajvan
  • Vicky Lau (2015) – Hongkong
  • Margarita Forés (2016) Fülöp – szigetek
  • May Chow (2017) – Hong Kong
  • Bongkoch “Bee” Satongun (2018) – Thaiföld

Éretlen Jackfruit, Roti, savanyúság

A Képek a The World 50 Best Restaurant tulajdona.

  • Follow us on Twitter: @TheWorlds50Best #Asias50Best
  • Follow us on Instagram: @TheWorlds50Best
  • Facebook fan: @Asias50BestRestaurants
  • YouTube channel: @worlds50best

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.