Magnus Nilsson az északi konyha kiemelkedő alakja idén húsvétkor megnyitja a lehetőséget, hogy egy életre szóló élménybe legyen részünk Åre falú felett a levegőben, egy felfüggesztett felvonóban 1274 méteren.

Magnus Nilsson, a két Michelin csillagos Fäviken séfje, amely 2008 – ban nyílt meg Jämtlandban egy régi pajtában, a svéd fővárostól 750 km-re északra.

Kizárólag az étterem 20.000 hektáros földterületén vagy annak közvetlen közelében termesztett alapanyagokat alkalmaznak, a halaktól a marhahúsig. A kivétel a só, valamint a cukor és az ecet. 

Idén húsvétkor Magnus Nilsson együttműködik a tiszta energiát előállító Fortum Finnországi céggel, hogy ezalatt a pár nap alatt, néhányan a svédországi Kabinbanan felvonóban belekóstolhassanak a helyi gasztronómiába.

A húsvéti vacsorákon Nilsson egyedi menüt alkot meg kizárólag helyi alapanyagokból, mint amilyeneket a Fäviken – ben is alkalmazni szokott. A vacsorák célja, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra, ezért csak olyanok kaphatnak erre az exkluzív eseményre jegyeket, akik teljesítik a kitűzött célt, és fenntartható utazással érkeznek meg a helyszínre, pl. vonattal, vagy elektromos járművel.

Senki nem tudja megmondani, hogyan fog megváltozni az éghajlatunk a jövőben. Csak annyit tudunk, hogy annak hatásai világszerte érezhetőek lesznek, és ez alól az északi országok sem kivételek. Nagyon eltérőek lehetnek a telek.

“KABIN 1274” POP-UP TEAM

A helyek száma ezért is maximálisan korlátozva van, csak három ülőhelyre lehet majd felhasználni a jegyeket. Ez tökéletesen illik Magnus kulináris filozófiájához, hiszen éttermükben folyamatosan törekednek arra, hogy a lehetőségeikhez mérten, helyi alapanyagokból készítsék el a fogásokat, amelyeket szezonális összetevőkből állítanak össze.

A ma megtermelt és elfogyasztott alapanyagok teljesen megváltozhatnak az elkövetkező években.

Az éghajlatváltozás megakadályozásához nekünk is meg kell változnunk!

“Kabin 1274” Pop-Up Team

Ez az esemény a fenntarthatósági munkánk egyik legjelentősebb problémájára mutat rá, hiszen az üzleti életből jól ismerjük, hogy, hogyan jutnak el az emberek hozzánk.

Ügyfeleink túlnyomó többsége repülőgéppel és / vagy belső égésű gépkocsival érkeznek az étterembe.

A három vacsorával, a Fortum – mal együttműködve két dologra akarjuk felhívni a figyelmet.

Először is azokat szeretnénk jutalmazni, akik gyakran választják Åre-t úti célként, másodszor szeretnénk kiemelni mindazokat, akik lemondanak a fosszilis lehetőségekről, hogy új alternatíváknak adjanak esélyt. 

Magnus Nilsson,
Fäviken

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.