Március legvége, április eleje minden évben izgalmas időszak az abaúji térségben, ugyanis ilyenkor mindenki repesve várja, hogy a barackos új életre kelljen és a fákon kipattanjanak az első virágok.

Az egyedülálló élmény pedig még lenyűgözőbb, ha élőben is követhetjük a barackültetvények virágba borulását.

Czakó Mónika és Czakó Gábor

Minden évben az egyik kedvenc időszakunk, amikor elkezd a természet éledezni téli álmából, a barackfákon megjelennek az első zöld levelek, majd a rügyek és eközben az izgatottságunk is fokozatosan kinyílik.

Vajon mikor bukkannak elő az első virágszirmok és mikor tölti meg az abaúji térség egészét az a mámorító barackfavirág-illat, ami a lételemünk?

Czakó Mónika, a bestillo pálinkaház tulajdonosa

Japánban minden évben csodájára járnak a cseresznyefavirágzásnak, azonban itthon is találunk egy ámulatba ejtő zarándokhelyet, Boldogkőváralját, ahol a barackfavirágzás bárkit levesz a lábáról. A nyíló virágok energetizálják testünket és ahogy a vadregényes tájakon haladunk a kisvonattal, lelkünk is egyre jobban felszabadul.

Sokan hiszik, hogy a pálinkafőzés a cefrekészítésnél kezdődik, de ez messze nem így van.

Jó pálinka a jól megválasztott, fajta és minőség szerint elkülönített termőtalajra telepített barackfákból lesz.

Mesés időszak, amikor a hosszú várakozás meghozza a gyümölcsét, ugyan ezúttal még csak átvitt értelemben. Újjáéled a természet, megjelennek a fákon az első virágszirmok, megszületik egy kis csoda

CZAKÓ MÓNIKA, A BESTILLO PÁLINKAHÁZ TULAJDONOSA

A barackon, a pálinkán túl pontosan ez a vendégszeretet az, ami az abaúji térségbe vonzza a látogatókat. A szervezett pálinkakóstolók, gasztrotúrák, a megszámlálhatatlan környékbeli kirándulási lehetőség, történelmi emlék, a Boldogkői Vár valamint a júliusi Gönci Barack Vigasság, mind-mind olyan érték-és hagyományteremtő programok, melyek egész évben vonzóak.

Idén szerettük volna még valóságosabbá tenni a barackfavirágzás élményét, ezért elhelyeztünk egy webkamerát az egyik ültetvényen, melyen keresztül online, élőben lehetett követni a barackos virágba borulását.

Egy picit így mindenki azt érezhette, hogy ott van Boldogkőváralján, magába szívja a friss vidéki levegőt, mely kellemes barackfavirág-illattal egészül ki.

CZAKÓ MÓNIKA, A BESTILLO PÁLINKAHÁZ TULAJDONOSA

Ha a gönci térségben járunk és a „kötelező” látványosságokat, természeti csodákat már meghódítottuk és igazi gasztromennyországra vágyunk, akkor érdemes ellátogatnunk a a méltán híres, encsi Anyukám Mondta étterembe, ahol nem csak az ételek, a hely hangulata, de a kiszolgálás is ötcsillagos.

Egy picit így mindenki azt érezhette, hogy ott van Boldogkőváralján, magába szívja a friss vidéki levegőt, mely kellemes barackfavirág-illattal egészül ki.

Természetesen élőben, zavartalan napsütésben is megcsodálhatja bárki a barackültetvényeket.

Egy hangulatos, élő gitárjátékkal kísért piknik keretében kalandozhatunk a gasztronómia világában és kóstoltunk eredetvédett gönci barackpálinkát a virágzó mennyországban.

Mindezt pedig a Bodnár Sándor készíttette mádi sajtkülönlegességekkel tehetjük kerekké: a friss és érlelt tehén-és kecskesajtok, a házi vaj és a mennyei mangalicakolbász mindenkit elcsábít.

CZAKÓ MÓNIKA, A BESTILLO PÁLINKAHÁZ TULAJDONOSA

Az abaúji térség mámorító barackillattal telik meg, a tányérokra barackos krumplilepény és rákóczi túrós kerül és a csapból is a Bestillo Pálinkaház – húszféle – zamatos pálinkája folyik majd.

A barackos mindig elvarázsol, kiszakít egy kicsit a mindennapi körforgásból és felfrissíti, megnyugtatja a testet és lelket.

CZAKÓ MÓNIKA, A BESTILLO PÁLINKAHÁZ TULAJDONOSA

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.