A Gerbeaud csoport már több éve bejáratott vendége a Gourmet fesztiválnak, így rutinosan építette be legkülönbözőbb gasztronómiát művelő egységei kínálatába az idei év paprika, sercli, sör tematikáját.

Készülünk többek között sörös mangalicapofával, sörös bonbonnal, paprikás macaronnal és kenyérfagylalttal is.

SÖRÖS, PAPRIKÁS, TÖRŐS: GERBEAUD ROPOGÓS

A Gerbeaud cukrászda magával viszi a klasszikus és modern ízeit egyaránt, és olyan limitált különlegességekkel is meglepi a közönséget, mint a sörös bonbon, a paprikás macaron, vagy a Mártha Róbert kreatív cukrászunk által kreált GERBEAUD ROPOGÓSRA keresztelt csokoládé.

Az újdonsághoz a tavalyi ünnepi évünk különlegességét, az Or Noir 1858 étcsokoládét használtuk, amibe a Kávéházban kapható gulyásleves mellé kínált kenyér serclijei kerültek, miután sörben áztattuk őket és házi készítésű paprikaolajjal bolondítottuk meg.

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője és az Onyx pastry chef-je

A csokoládéhoz használt ízben és illatban is egyedülálló bogyós-aszalt gyümölcsös és karamelles-trüffeles ízjegyekkel rendelkező sör a Monyo Brewing Co. Boris the Blade alkotása.

Ez egy hagyományos Russian Imperial Stout, amelyhez hétféle malátát használtunk. Testes, sötét és sűrű ital, amit egy évig érleltünk palackban, hogy a maláta és a komló aránya a legkiegyensúlyozottabb legyen.

Emlékezetes sör.

Németh Antal serfőzőmester, Monyo Brewing Co. tulajdonos

A csokoládé a különböző paprikákból készített paprikaolajjal nyerte el végleges formáját és semmihez sem hasonlítható ízét.

ONYX SERCLI KENYÉRTÁNYÉRON TÁLALVA

Nemcsak a tematikát, de a fesztivál környezettudatosságát is igyekszünk beépíteni az ételeinkbe. A műanyagmentességet jegyében tavaly anyagtányérokat vittünk magunkkal, és idén is izgalmas újdonsággal készülünk.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogyan fogalmazhatjuk bele magunkat nemcsak az ételeinkbe, de a tányérjainkba, kerámiáinkba, evőeszközeinkbe is.

Fekete Marcell, F&B igazgató
Mártha Róbert, az Onyx pastry séfje és Német Antal, a Monyo Brewing Co. tulajdonos

Élvezzük a fiatal képzőművészekkel való közös munkát, nagyon inspiráló az, ahogy különböző alkotók – legyen az egy séf, egy formatervező, egy keramikus – hatnak egymásra.

A tavalyi „gombócozást” is egy ilyen együttműködés hívta életre. Idén a sercli ihlette meg a csapatot, így újra közösen készítettük el a a több ezer kenyértányért.

Fekete Marcell, F&B igazgató

A tányérok lisztből és vízből készültek, a sütésükről és a címkézésről is az Onyx konyhai csapata gondoskodott.

Bár fogyasztásra inkább csak a benne tálalt fogást ajánljuk, legalább annyi
munkát tettek bele a kollégák a tányérokba, mint a két Michelin-csillagos étterem fesztiválra készült BBQ marha ételébe.

A tematikától a húsválasztásnál sem tekintettünk el, hiszen a marhacomb egyik legszaftosabb részét, a marhafartőt használtuk, amit serclinek is neveznek.

Konfitálva, szálakra szedve dolgoztuk össze a saját értelmezésünkben borjú jusvel, sült almával, kápiával készült BBQ mártásunkkal és sütöttünk belőle húspogácsát, amit egy kovászos kenyér krutonra helyeztünk. Roscoff-hagymalekvár, füstölt kápia-darabok és mikrozöldségek kerültek az étel tetejére

Mészáros Ádám séf

Mészáros Ádám séf nemcsak az Onyx standon kínált ételbe fogalmazta bele a paprikát, hanem abba a velős-csülkös pacalba is, amelyet vasárnap készít majd bográcsban a fesztivál új, Paprika Pop-up nevű helyszínén. Érdemes lesz figyelni az evés-ivás közben, hiszen a serclitányérokon elrejtettük valamit.

Az a szemfüles, aki megtalálja a második Michelin csillagunk kihirdetésének dátumát rejtő vonalkódot, vendégünk egy 2 személyre szóló Onyx vacsorára borpárosítással!

ÉMILE ÉS CACAO

A budai villaétterem, Émile és az újonnan nyitott Cacao kávézó és pékség is képviselteti magát a gasztrofesztiválon.

Frideczky András Chef a mangalicapofa fogást sörrel hozza a fesztiválra, de annak is érdemes lesz megállni az Émile standnál, aki Buda legfinomabb madártejét kóstolná meg. Az Émile alsó szintjén nyitott Cacao egyenesen a Gerbeaud Termelőműhelyéből érkező friss sós péksüteményekkel és egy izgalmas paprika alapú mártogatóssal fogadja a vendégeket.


2 gondolat “Gerbeaud ropogós, sörös bonbon és két csillagos kenyértányér – Így készül a Gerbeaud Gasztronómia a Gourmet Fesztiválra” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.