AZ ONYX ÉTTEREM ÚJ KACSAMÁJ, KÁVÉ, MANDULA FOGÁSA AZ ÉTTEREM SZÁMÁRA KÉSZÍTETT HERENDI PORCELÁNBAN KERÜL FELSZOLGÁLÁSRA JÚNIUSTÓL.

Az ötlet megvalósításában hajtóerő volt a Made in Hungary, vagyis a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által szorgalmazott éttermi mozgalom, mely két kiváló, méltán híres magyar alapanyagot – kacsamájat és hat puttonyos Tokaji aszút – ad top séfek kezébe, hogy azok saját értelmezésében készítsék el és tegyék fel az étlapjukra.

Az ételünk első ránézésre megtévesztő lehet, hiszen a kacsamájból készített mousse egy szarvasgomba formáját veszi fel.

Azét a fehér szarvasgombáét, amely Magyarország akácerdeiben terem és édes íze teszi egyedülállóvá. Ez az esszencia a konyakkal és aszúval készített mousse állagúra dolgozott kacsamáj tetejére por formájában került fel.

Mészáros Ádám, Séf

A fő összetevő kiegészítéseként kávés mandulaföldet, szarvasgombás kalácsot és sült almapürét használtunk. Fontosnak tartjuk, hogy identitásunkat nemcsak az ételbe, hanem azokba a porcelánokba is belefogalmazzuk, melyekben a vendég elé kerül az étel. Ezt a törekvésünket sok esetben a fiatal képzőművészekkel való együttműködéseink viszik előbbre.

A Made in Hungary fogásunknál más irányból közelítettünk: egy olyan kézműves terméken szerettük volna kínálni a kacsamájunkat, amely tökéletesen illeszkedik a magyar értékeket kidomborító koncepcióba.

Egy igazi hungarikum, a világhírű márka, a Herendi Porcelánmanufaktúra szerencsére partnerünk volt a küldetés megvalósításában.

Fekete Marcell F&B igazgató

Az Onyx számára készített bonbonier díszítésénél felmerült az egyéni design készítése, azonban a személyes találkozó és a véletlenek úgy hozták, hogy Herend egyik letisztult, modern Onyx elnevezésű mintája került a tálalóra és a hozzá tartozó kanálra.

Cserhalmi Rita, a Herendi Porcelánmanufaktúra PR vezetője.

Egy meglehetősen bonyolult dekorról lévén szó a gondos kézi festéssel készült porcelánok több hónapig készültek a Herendi Manufaktúrában.

A készítési folyamatról a Hooh Stúdió készített hangulatfilmet.

A kacsamáj mellett a fogás másik fontos összetevője a Tokaji, melynek a legnemesebbjét, az aszúesszenciát használtuk az ételhez.

Régóta tudjuk, milyen fontos eleme a tokaji édesborok élvezetének a látvány.

Ezért örültünk annyira a kanálszervíz ötletének, mert az aszú esszencia gyönyörű, lassú szétterjedése a kanálon és a sokrétegű ámbrás-mézes aranyló színorgia többet mond ezer szónál. Minőséget sugall, elvarázsol, megállítja az időt.

És klasszikus, felejthetetlen slow food – élménnyé avatja a kóstolás pillanatát.

Sauska Andrea, a Sauska Borászat tulajdonosa.

A Sauska Pincészet 2003-as szüretéből származó aranysárga nedű illatában és ízében komplex sárgabarack, vanília, grillázs aromákkal rendelkezik s remekül harmonizál a kacsamájjal. A bor egyedi külsőben, fekete-arany címkével került palackozásra az Onyx számára.

A hungarikumok találkozásából sikerült egy olyan signature fogást alkotni, amely méltó köntösben reprezentálja a magyar borkultúra és gasztronómia fontos kincseit.

Bízunk benne, hogy mind a magyar, mind a külföldi vendégeink szeretni fogják ezt a különleges fogást.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.