Légy Önmagad! – javasolja az első három Michelin csillaggal rendelkező amerikai étterem, az Atelier Crenn női séfje, Dominique Crenn, a fiataloknak!

Dominique Crenn maga az inspiráció. A teste, a lelke, az étterme, az élete tele van olyan történetekkel, amelyek elmesélik, miért is fontos, hogy kilépjünk a hétköznapok monoton zakatolásából és átlépjük a saját határainkat. Számára az étterme egyfajta platformként szolgál, hogy elmesélje a saját történeteit,  amelyekkel kitolja és átlépi azokat a korlátokat, amelyeket a társadalom épít maga köré mind a gasztronómiában, mind a szociális környezetben.

Étterme egyfajta megvilágosodás, ahol apja emlékképei között a versek formálják ételekké Crenn vízióit.

A francia születésű Crenn sokrétű személyiség, amit családjából hozott. Kulináris tehetségét anyjától örökölte, de édesapja is fogékony volt a gasztronómia örömeire. Már gyermekkorában megtapasztalta a különböző kultúrák ízeit és aromáit, amikor is édesanyja bemutatta Párizs számtalan konyhai világát, az arabtól, a kínain keresztül a japán és a vietnami ízekig, de a családi farmon édesanyja főztje is csábította a szakmája felé.

Légy önmagad, légy magabiztos és és valósítsd meg a vízióid!

Dominique Crenn

Crenn 2016 – ban a világ legjobb női szakácsa, majd étterme egy évvel később debütált a The World 50 Best Restaurant listáján, idén pedig elérte a séfek egyik legkomolyabb kitüntetését és megszerezte a harmadik csillagát.

Ne próbálj meg olyas valamit csinálni, ami nem te vagy!

Dominique Crenn

A tányérjai arra buzdítják a vendéget, hogy intellektuálisan gondolkodjanak a művészetek,  a nyelv és az alapanyagok metszéspontjáról. Ő maga is hasonló filozófiai jellemvonásokat testesít meg az életben.

Dominique Crenn mindig is fogékony volt arra, hogy a komplex társadalmi és gasztronómiai problémákra  találjon megoldást, amelyet az irodalmár költeményeiben, a séf az ételeiben próbál feloldani.

Egy társadalmi probléma kezelése is jól megmutatja empatikus jellemét, hiszen elsők között állt ki az étteremben dolgozókért és a bevételek rovására növelte a béreket. Eme kockázatos döntés is hozzájárult ahhoz, hogy az étterme folyamatosan fejlődik, tehát ismét bebizonyította, hogy az emberközpontú filozófia életképes.

Kulináris költészet” így jellemzi saját főzési stílusát a francia séf, aki Versailles – ból származik.

Eredeti és feltalálói konyhaművészete a gyermekkori emlékekből, a természet világából és saját identitásából építkezik.  Ételei kifogástalanok és avantgárdok, amelyek egésze kiad egy – egy történetet, ezekre építkezve, a versek és idézetek pedig megadják a részek egészét.

Nagyon fontosak számára a gyökerek, a falakon logó festmények, amelyek édesapja művei, illetve a menük alapanyagainak kiválasztása is édesanyjára emlékezteti, utalva a Bretagne – i farmra és az ottani életre. 


Egy gondolat “Dominique Crenn: Egy három csillagos női séf inspiráló szavai a fiataloknak” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.