Eric Ripert és José André bejelentették, hogy az Amerikai Kulináris Intézettel (CIA) együttműködve megalapítják barátjuk emlékére az Anthony Bourdain 78′ emlék ösztöndíjat.

Photo by David Scott Holloway

Anthony Bourdain séf és író maga volt a kíváncsiság, utazásai és munkája során alázattal, emberséggel, és humorral fedezte fel a gasztronómia változatos világát. Emlékét, lezáratlan életművét, ma is megőrzik a könyveik és műsorai, amelyeket olyannyira kedvel a nagyközönség és tisztel a szakma.

Anthony Bourdain megnyitotta számunkra a gasztronómia és a különböző kultúrák világát a ragyogó elmesélései révén!

Tim Ryan, CIA Elnők

Anthony Bourdain – t (1956. június 25. – 2018. június 8.) mindig a két végén égette a gyertyát és élvezte a “bűnös szenvedélyek” világát. Sosem volt önmegtartóztató, szabad szelleműsége és őszinte megnyilvánulásai miatt a fél világ kedvelte vagy utálta, de mindenki tudta ki is Ő. Bourdain minden gasztrorajongó számára egyet jelentett az őrült és szenvedélyes étkezésekkel és utazásokkal. Azonban élete és karrierje sokkal több volt, mint amit a CNN – en által legyártott sikerszériák jelentettek. A Fenntartások Nélkül (No Reservations) és a Nem séfnek való vidék (Parts Unknow) mellett számtalan könyvet és cikket írt, amelyek olyan híres magazinokban jelentek meg, mint a The New York Times, a The New Yorker, a Gourmet, és még folytathatnánk a sort.

Gyakran eljött az egyetemre, hogy beszéljen a diákokkal a gasztronómiai- és világkultúrákról, karrierjéről és a hitelesség fontosságáról séfként. 

Ezért helyénvaló, hogy emlékét a CIA-ban megtiszteljék egy olyan ösztöndíjjal, amelyet a világ minden tájáról származó konyhák és kultúrák megismerésére buzdítanak!

Tim Ryan, CIA elnők

Eric Ripert, a New York-i Le Bernardin étterem tulajdonosa és Bourdain jó barátja már a halálának évfordulója előtt kijelentette, hogy megemlékeznek Anthony-ról. De nem a halálának az évfordulóján, hanem a születésnapján.

Azt hittem, hogy az a nap lesz Anthony Bourdain ünnepe.

De jobb lenne, ha a születésnapján, június 25-én ünnepelnénk meg, nem azon a napon, amikor meghalt, mert az sokkal jelentőségteljesebb, hogy elismerjük Őt.

Eric Ripert

Ripert megosztotta ötletét José André-val, aki szintén jó barátja volt Bourdain-nek, valamint megvitatták Anthony menedzserével is. Ekkortájt kezdte el az iskola is megszervezni az ösztöndíjat.

Photo By Rebecca Davidson

A CIA fontosnak tartja, hogy megőrizzék Anthony Bourdain emlékét, amelyre az ösztöndíjat tartották a legjobbnak. Műsoraiban mindig egy – egy helyszín kulináris sajátosságaira összpontosított, amellyel közelebb hozta a nézőhöz, egy másik, egy kevésbé elérhető közösséget, amelynek egyetlen eszköze az étel, az étkezés volt. Mindig kiemelte, hogy egy – egy nemzet, társadalom, vagy csoport sajátos kulturális vonásai és egyedi gasztronómiai értékei sohasem létezhettek egymás nélkül. A globális közösség alapja a jó étel és a jó közösség, ezt mindig kiemelte.

A CIA a támogatással azokat a diákokat segítené, akik a nemzetközi programokat kihasználva, az oktatás részeként, beutazva a világot szeretnék megismerni más nemzetek gasztronómiáját. Bourdain karrierje jól mutatja, hogy az utazásnak milyen edukatív jelentősége van az életben és az oktatásban is.

Anthony Bourdain a legismertebb gasztronómiai személyiség a Földön!

Tim Ryan, CIA elnők

Anthony Bourdain életútja inspiráló, hiszen bemutatja, hogyan lehet a legmélyebbről is visszatérni és a legmagasabbra kerülni. Karrierje példaértékű lehet mindenki számára!

Mindkettőnknek szerencsénk volt, hogy Anthony-val utazhattunk a világban, és elsőként tapasztalhattuk meg, hogy milyen hatást gyakorolt ​​a kultúránkra itt és külföldön egyaránt.

Reméljük, hogy ez az ösztöndíj segít az emlékét megőrizni a diákok számára, akik szeretnék úgy megtapasztalni a világot, mint ahogy Anthony tette egykor. A gasztronómia és a kultúra mindenütt ott van.

Eric Ripert és José André

A két séf arra buzdít mindenkit, hogy emlékezzenek meg Anthony-ról, a születésnapján, június 25-én, a közösségi médiában az emlékeik megosztásával, és a #bourdainday hashtag megosztásával.

Photo By Bobby Fisher

A CIA a honlapján várja az adományokat, hogy minél több diák léphessen a Konyhafőnők vallomásai írójának nyomdokaiba!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.