Bár a nyár már elmúlt, de a barbecue műfajában soha sincs pihenő. A nagy fanatikusok pontosan tudják, hogy ebben a műfajban a kísérletezésnek sosincs vége.

A Bro BBQ a weboldalán megjelentetett egy szuper infografikát, amely tökéletesen bemutatja, hogy mit, milyen hőfokon, és meddig tart elkészíteni.

A barbecue egy külön műfaj, amely során a hús akár 10 – 12 órát is bent tölthet a szmókerben, vagy a különböző ilyen sütésre alkalmas készülékben. A Bro BBQ kitűnő infografikája tökéletesen áttekinthető, és még a kezdők számára is érthetően magyarázza el, hogy mely különböző állathoz tartozó hús részeket, tengeri herkentyűket, zöldségeket milyen hőfokon kell készíteni, és ez meddig tart. Ha ezeket az adatokat megtanulod alkalmazni, akkor biztos, hogy megtalálod a legjobb utat a lehető legtökéletesebb sült felé.

Alapvetően fontos tudni:

1℉= -17.22222℃

[°C] = ([°F] – 32) : 1,8
[°F] = [°C] · 1,8 + 32

A füstben sütés (hús, hal és zöldségfélék) a főzés egy másik típusa, amely elsősorban az étel elkészítésének azt a folyamatát foglalja magában amely során az alapanyag, az égő anyagból, főleg fából, származó égésterméknek van kitéve. Két alapvető módszer létezik, hogy elkészítsük azokat, a forró és a hideg füstölés. Az előbbit 77 ℉ (25 ℃) és 176 ℉ (80 ℃ ) közötti hőmérsékleten készítik, míg az utóbbi 77 ℉ (25 ℃) alatti hőmérsékleten. Ez nem BBQ. A barbecue technológia eltér mindkét módszertől, hiszen itt a hús 212 ℉ (100 ℃) – 284 ℉ (140 ℃) készül el.

Általános tanács, hogy a legjobb eredményt csak keményfa használatával lehetséges elérni. Ezek jellemzően tölgy, vagy Hickory. Néhány készülék pelletet, faszént és propánt is használhat. 

Most, minden további nélkül, vessünk egy pillantást a különféle húsfajtákra, amelyeket BBQ technológiával el lehet készíteni, és, hogy ezeket milyen füstölési idővel és hőmérsékleten érdemes sütni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.