Alain Ducasse régóta kiemelten kezeli a vegetáriánus étkezési formát és azokat a gasztronómiai trendeket, amelyek megvédik a Föld erőforrásait.

A Buisness Insider szeptember 26-i cikkében a jövő étkezési szokásit értékelte a világhírű séf, amely az aznap tartott párizsi sajtótájékoztatóján elhangzottak.

A Plaza Athenee tiszteletben tartja a természet és a szezonalitás ritmusát, és egyre több vegetáriánus fogást kínál a vendégei számára. Több ötletet is kidolgozott az elmúlt években, ezeket pedig a “Manger est un acte citoyen” (Az étkezés egy állampolgári cselekedet) című könyvében összegezte.

Nincs szükségünk hetente négyszeri állati fehérje bevitelre.

Kevesebb, jobb minőségű húst kell fogyasztanunk, kisebb mennyiségekben, kevesebb zsírt, kevesebb sót, és kevesebb cukrot együnk.

Figyeljünk oda a szezonalitásra, például a halászati ​​időszakokra stb.

Az IPCC (az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület) tavaly augusztusban felszólította az emberiséget, hogy bolygónk megőrzése érdekében 50% -kal csökkentse a húsfogyasztást.

A Business Insider megkérdezte a többszörös Michelin csillagos séfet, hogy mi a véleménye erről, Alain Ducasse az alábbiakat válaszolta.

A következő évtizedekben kevesebb húst fogunk enni, de jobb minőségűt kell termelni, így a bolygót kevésbé terheljük meg.

Viszont a gazdákat sokkal jobban meg kell fizetni, tisztességes árat kell adni a termékükért.

Az olyan húspótló termékek, mint pl. a Beyond Meat, vagy az Impossible Burger hatalmas sikerei rámutatnak arra, hogy a hamis hús, mint kereskedelmi iparág, egyre nagyobb teret hódít a világpiacon. A Beyond Meat május 1 – i tőzsdére lépése óta szárnyal, Amerikában az év legjobban teljesítő részvénye lett, több, mint 40 millió dollár nyereséget termelt bő két hónap alatt.

Az Impossible Burger 2.0 – t gyártó cég, az Impossible Foods – ot még Bill Gates is támogatta. Ez a cég legújabb verziója a recept első frissítése a díjnyertes növényi fehérje bemutatása óta (2016). Ez már sokkal egészségesebb lehetőség a húshoz képest, glutén és koleszterin nélkül, ugyanolyan szintű biológiailag hozzáférhető vas és magas minőségi fehérje tartalommal, mint ahogyan azt a szarvasmarhákból származó hagyományos marhahúsban található, kevesebb kalóriát és kevesebb zsírt is tartalmaz. Azonban Alain Ducasse nem ennyire rajong az új élelmiszeripari fejlesztésekért.

Még mindig azt gondoljuk, hogy szükségünk van a darált húsra, de nem kell, hogy egy darált zöldség úgy nézzen ki, mint egy darált hús, úgy kell kinéznie, mint egy darált zöldségnek!

Ducasse szerint az étkezési kultúránkat csak az oktatáson keresztül tudjuk megváltoztatni, ezért egy teljesen új képzési rendszerrel működő gasztronómiai iskolát hoz létre, amely újra akarja aktiválni a francia konyha és a francia szakmai tudás befolyását.

Meg kell változtatnunk a gondolkodásmódot, ideértve a szülőket, az iskolai étkeztetésben dolgozókat és tanulókat is.

A Business Insider megkérdezte a séfet arról is, hogy mit gondol a rovarok étkezéséről, annak hatásáról a jövőbeni étkezési trendekre. A válasza igen egyértelmű volt.

Miért is ne? Hiszen annyi rákot eszünk.

A garnélarákok olyanok, mint a szöcskék. A szöcske is csak egy étel a természetből, a rák egy ropogtatni való a tengerből.

Ducasse a szeptember 26 – i párizsi sajtótájékoztatóján megosztotta a közönséggel az elképzeléseit, és egyben emlékeztette őket arra, hogy mindenki felelősséggel tartozik a Földért.

Úgy gondolok a gasztronómiára, mint egy univerzumra, amelyet nem lehet elválasztani a bolygó táplálkozási felelősségétől, az élelmiszerek nyomon követhetőségétől és a természeti erőforrások tiszteletétől …

A savoir-être, a főzés kedves átgondolása, hiszen amit jó enni, annak jónak kell lenni a bolygó számára is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.