Május 21. és 24. közöttre tervezték, hogy az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak majd fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon. De a koronavírus (COVID-19) miatt idén már biztos, hogy nem kerül sor rá.

A már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen került volna megszervezésre az idei Gourmet Fesztívál, amely idén az “örökség” jegyében indult volna el. Ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítették volna el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén, az Electrolux Gourmet Fesztiválon.

A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az “örökséget” választották volna a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő. Azonban a hazai gasztronómia legnagyobb seregszemléjét idén már biztos, hogy nem rendezik meg. A Gourmet Fesztivál azonban jövőre igyekszik kárpótolni a kulinária szerelmeseit.

Figyelembe véve a kormány intézkedéseit, valamint a hatóságokkal és a partnereinkkel folytatott egyeztetések eredményeit, arra jutottunk, hogy idén sajnos egy későbbi időpontban sem tudjuk megrendezni az Electrolux Gourmet Fesztivált!

tette hozzá Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője.

2020-ban már tizedik alkalommal rendezték volna meg a Gourmet Fesztivált.

Tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról.

Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője

Az elképzelésük az volt, hogy elérhetőbbé tegyék, közelebb hozzák a fogyasztókhoz a “gasztroforradalom” éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen megkóstolhassák Magyarország legjobb éttermeinek kínálatát. Aztán évről évre igyekeztek mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítették a résztvevők körét. Mindig meghívták az újonnan nyitó csúcséttermeket is, de megpróbáltak nem csupán éttermekben gondolkodni, így a látogató megtalálhatták például a legjobb borászatokat, pálinkafőzdéket és cukrászatokat is. Azonban idén a koronavírus mindent felborított.

Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról!

mondta el Gerendai Károly.


A biztonság mindig az első, ezért a hazai és nemzetközi fejleményeket szem előtt tartva hoztuk meg ezt a nehéz döntést, amellyel felelősséget vállalhatunk látogatóinkért

Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője

A főszervező elmondta, hogy a megvásárolt belépőjegyek árát – a banki átutalások függvényében – 30 napon belül visszautalják a vásárláshoz használt bankkártyához illetve SZÉP-kártyához tartozó számlaszámra.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.