Teljes változás történt az egykori Budapest Barbecue Company életében. A mostani helyzet és a tulajdonosok elhivatottsága is fontos szerepet kapott a profilváltásban.

Úgy döntöttek, hogy kinyitják a hazai barbecue-kultúrát és mindent megtesznek azért, hogy az mindenki számára érthetővé és szerethetővé váljanak. A magyar barbecue világ egyre komolyabb fejlődésen megy át és egyre nagyobb sikereket érnek el világ szinten a versenyek világában. A magyar KCBS csapatok eredményein felbuzdulva az egykor sikeres budapesti étterem úgy döntött, hogy szintet lép.

Ideje, hogy ez a rengeteg félreértéssel teli, misztikus műfaj reflektorfényt kapjon!

Rub & Roll Barbecue

Egy-egy nemzetközi barbecue versenyen elért magyar siker vagy nagyobb találkozó nyomán évek óta bukkannak fel a hazai sajtóban barbecueról szóló hírek. Mind-ezidáig azonban nem sikerült a köztudatba férkőznie a ténynek, hogy maga a műfaj mit jelent pontosan és milyen kultúra kapcsolódik hozzá. Pedig Magyarországon évek óta tombol a barbecue-láz, csak éppen a hátsó kertekben. Több csapat is belevágta már a fejszéjét az autentikus amerikai barbecue kultúra népszerűsítésébe, de még ma is úton-útfélen félrevezető információkkal találkozhatunk. Ebben nem segítenek a nagy áruházláncok sem, akik a grill-barbecue fogalomzavarba keveredve sem minőségükben, sem funkciójukban nem megfelelő termékeket és alapanyagokat helyeznek kiskereskedelmi forgalomba, ezáltal már az újdonságokra éhes gasztro fanok első sütési élményét elronthatják.

Ezért döntött úgy a Budapest Barbecue Company, hogy kinyitja a hazai barbecue-kultúrát és mindent megtesz azért, hogy az mindenki számára érthetővé és szerethetővé váljon.

Szeretnénk népszerűsíteni és a valódi BBQ élvezetét eljuttatni minél szélesebb tömegekhez. Úgy érezzük, már nem csak egy barbecuera specializálódott étterem vagyunk, hanem fel kell vállalnunk a küldetést, hogy a hazai barbecue kultúra egyik úttörőjeként minél szélesebb körben ismertessük és szerettessük meg a barbecuet.”

mondta el Kiss Dávid az étterem szakmai vezetője és tulajdonosa

Az amerikai gyökerekkel rendelkező hagyományos barbecue a füstös húsokon és az ételkészítési műfajon túl is sokkal többet jelent: kultúrát, szenvedélyt, életérzést. Így a hosszú évek óta tartó tanulás, alkotás és étterem-üzemeltetés után a 2020-as évet a nyílt, elérhető és egyértelmű edukációnak szentelik, immár új néven.

Úgy éreztük, magunkat is fel kell frissítenünk, a törekvéseinket pedig egy karakteresebb, figyelemfelkeltőbb és „beszédesebb” név jobban támogatja.

meséli Dávid

Hiszen, ahogy a rock and roll-ért, úgy a barbecue-ért is lehet és érdemes is rajongani!

RUB & ROLL BARBECUE

A Rub & Roll küldetése, hogy megmutassa, a barbecue technika által milyen csodát lehet tenni a hússal és felhívja a figyelmet különleges ízeire és textúráira. Emellett fontos azt is kiemelni, hogy nem csupán néhány felfedezésre váró fogásról beszélünk, hanem egy végtelen lehetőséget magában rejtő konyháról, amely mögött hagyomány, tapasztalat és kultúra áll.

A műfaj rajongóiként a hagyományos amerikai BBQ éttermekben, a legnépszerűbb pitmasterektől megszerzett tudást és a több éves tapasztalatot teszik közkinccsé 2020-ban, immár új nevükön. Az új szellemiségben oktató videók, online tudástár, workshopok, receptek, eszközajánló és egy kifejezetten alapanyagokra és azok használatára épülő webshop születik meg, melyek azért jönnek létre, hogy támogassák a hazai barbecue mozgalmat. Emellett folyamatosan fejlesztik és hamarosan be is mutatják a nagyközönségnek saját termékeiket is, melyekkel céljuk, hogy tovább színesítsék a hazai barbecue-palettát és az étterem kínálatát is izgalmasabbá, változatosabbá tegyék.

A gasztronómia mellett a BBQ világára Amerikában jellemző, magával ragadó atmoszférát is szeretnék közvetíteni: ahogy a Rub & Roll név is mutatja, a BBQ-hoz tartozó életérzés, mint a rock and roll, egyből magával ragad és megállíthatatlanul gördül tovább (“keep on rolling”).

A koronavírus járvány miatt egyelőre az étterem nincs nyitva. A házhoz szállításról és a rendelés menetéről tájékozódjatok a web és a közösségi oldalon.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.