Ebben a hónapban a COVID-19 jelentős hatással van a különböző fogyasztási szokások trendjére. A fogyasztók érdeklődése megnőtt a helyben elérhető ételek és italok iránt.

Photo by You Hosoi

A Tastewise felmérései szerint 56 %-kal nőtt a helyben kapható ételek és italok iránti kereslet. De mit is mond a tendencia a változó fogyasztói preferenciákról, és hogyan kell a vállalkozásoknak alkalmazkodniuk ehhez? Nézzük meg, hogy miként rangsorolják a vásárlók a termékeket ebben a példátlan időszakban.

Photo by Kai Pilger

A táplálkozás motivációi megváltoztak a világjárvány következtében. A krízis előtt a helyben történő étkezés népszerűségének fő mozgatórugói a személyes vonatkozások és a fenntarthatóság, a klímavédelem, tehát a bolygó egészséggel kapcsolatos motivációk voltak. A vegán étkezés népszerűsége 5% -kal nőtt a fiatalok körében, a fenntarthatóságé 6% -kal növekedett meg, míg a wellness, vagy egészségmegőrzésé 10% -kal emelkedett. Márciusban a helyi éttermek és gazdálkodók támogatásának kedve, az elvitel és a házhoz-szállítás robbanásszerűen növekszik, mivel a fogyasztók érezhetik a társadalmi távolodás szükségszerűségét, és a különböző vészhelyzeti intézkedések hatását. A megkérdezettek között a kiszállítás után érdeklődök száma 582 %-kal emelkedett, a helyi vállalkozásokat szponzorálni akarók köre 98%-al, az átvételről és átadásról informálódóké pedig 86%-kal nőt meg.

Photo by Alan Hardman

A fogyasztók az ismerősökhöz fordulnak. A klasszikus kapcsolatok megújulást mutatnak a szállításban, mivel a fogyasztók elhagyják a korábban népszerű egészségügyi motivációkat, mint például a megszokott étrend és az egészséges táplálkozás, és azt keresik, ami ismert és elérhető. A sajtburgerek, a pizza és a bagel különös figyelmet kapnak mostanában. A kimutatások szerint a pepperoni-s pizzára keresők száma 98%-kal, a sajtburgerre és a bagel-re keresők száma kb. 83 – 84%-kal nőtt meg.

Photo by Stanislav Kondratie

De vajon a fogyasztók többet akarnak-e a változó környezet hatására? A fogyasztók egyre több része kezd otthon főzni. A közösségi médiában egyre több rendkívül divatos recept kerül fel az általános ételekről, mivel a népszerű kiszállítási kategóriák alapanyagai az otthoni konyhákban is. Példa erre a Pepperoni Pizza Queso, amelynek a receptben felhasznált alapanyagai utáni érdeklődés az elmúlt 60 nap során 900% -kal, a Tofu-s bagelnél 300% -kal, és a Bacon Cheeseburger Tater Tot-nál, +1 150% -kal nőtt az amerikai piacon. A korlátozott lehetőségek idején a fogyasztók az innovációra vágynak, amelyet az otthoni körülmények között még fontosabbá váltak, hogy a monotonitást megtörjék.

Photo by Jason Briscoe

A vendéglőknek fontolóra kell venniük a hagyományos ételkínálatuk felfrissítését, hogy versenyelőnyt szerezzenek, a kiszállítási piacon. Amint a világpiac a belátható jövőben megrogy, a szállítás az új „étkezési trendek” újjáélesztését teszi majd lehetővé. Az agilis éttermeknek alkalmazkodniuk kell ezekhez a kihívásokhoz, és versenyképességük megőrzése érdekében be kell építeniük a fogyasztói preferenciákat a kínálatukba. Tehát egy teljesen új stratégiára kell átállniuk.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.