A világ legjobb étterme jövő hét csütörtökön újra megnyílik, azonban a 400 dolláros kóstoló menük helyett sajtburgert és bort kínálnak majd. René Redzepi újítása ismét iránymutató lehet ezekben a bizonytalan időkben a világ éttermei számára?

Photo by Noma

A jövő héttől kezdve a vendégek mindössze 15 dollárért élvezhetik a Noma új sajtburgereit, érlelt bavette (flank) steak-kel, marhahús pogácsával, cheddar sajttal, szeletelt vöröshagymával és házi savanyúság levéből készült majonézzel.

Photo by Noma

Ezekben a rendkívüli időkben az éttermeknek alkalmazkodniuk kell a koronavírus miatt kialakult helyzethez, ezt teszi René Redzepi és a Noma csapata is. Koppenhága és Dánia is újranyit, ahogy ezt a legtöbb európai országban is teszik, azonban az ország és a város gazdasága nagyban függ a turizmustól, ezért várhatóan a közeljövőben a Dánia idegenforgalmi ágazata nem fog helyreállni, így új szemléletre van szükség, hogy a helyi vásárlókat a vállalkozások közelebb tudják vonzani magukhoz. A Noma, ahova akár két évet is várni kell egy asztalra, most új szemlélettel közelíti meg ezt a rendkívüli helyzetet. A Noma müködése nagy mértékben függ a azoktól a bevételektől, amelyek külföldről áramolnak az országba , így most új stratégiára van szükségük, hogy túléljék ezt az időszakot.

Ez most az együttélésről, nem az innovációról szól!

René Redzepi

A Noma , a világ vezető innovatív étterem a legkorábban talán júliusban tér vissza az üzleti életbe. Időközben René Redzepi séf úgy döntött, hogy elkötelezi magát egy új, egyszerű koncepció mellett, amely során a vendégeket az étterem területén található, a társadalmi távolságtartás szabályait betartó piknik takarókra ülteti. Az étterem fontosnak tartja, hogy kapcsolatba lépjenek a közösségükkel, és a lehető legjobb, valamint a legbiztonságosabb módon ünnepeljék a nyarat. Az újbóli megnyitás két lépésben történik. Az első lépésben május 21 – én megnyitják a szabadtéri borozójukat a Noma mellett található gyönyörű kertben, kilátással a tóra, amelyet megosztanak, majd a szomszédaikkal is. Itt nincs fenntartás, bárki leülhet egy pohár borra, vagy választhat az étterem két hamburger menüjéből, amelyet egy húsos és egy vega koncepció alkot. Ez a koncepció csütörtöktől – vasárnapig érhető el, amellyel kb. 500 emberre számoltak.

Photo by Noma

Mindkét burger lédús és umamival teli, valamint kissé varázslatos az erjesztési folyamatoktól. Ezt frissen sült burgonya zsemlére tálalnak, amelyet a barátaik fejlesztettek ki a Gasoline Grillnél. A borozó csütörtöktől vasárnapig lesz nyitva 13:00–21:00-ig, foglalások nélkül. Lehetőség lesz a (bor és étel) megrendelésére is. 10 vagy annál több hamburger előrendelését legkésőbb aznap 10 óráig fogadják el.

Ez egy ismeretlen terület számunkra!

Néhányan azt mondják, hogy lehet, hogy napi 1000 hamburgert eladunk, de mi nem vagyunk biztosak semmibe.

Talán, ha működne a turizmus. De senki sem tudja, hogy mikor fog újraindulni az élet.

René Redzepi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.