Egy januárban nyílt kis japán étterem is segített a COVID19 elleni küzdelemben. A Péterfy Sándor utcai kórház személyzete házi teriyaki csirke és curry menüt, valamint ramen levest kapott a WAFU Bar tulajdonosától.

A koronavírus elleni küzdelemben összefogott az egész ország és mindenki ott segített, ahol tudott. A január elején indult WAFU japán étterem és bár tulajdonosai is úgy döntöttek, hogy a lehetőségeik szerint támogatják a Péterfy Sándor utcai kórház dolgozóit, hogy legyen erejük ellátni a betegeket.

Bár az újonnan indult vállalkozás folyamatosan szolgáltatott házhoz-szállítást a Wolt rendszerén keresztül, egy hetet arra szántak, hogy a rendelések helyett segítséget nyújtsanak.

Teriyaki csirke

Takashi Nagatake, a WAFU – Japanese Bar & Restaurant tulajdonosa elmondta, hogy szeretné megismertetni a az autentikus japán konyha finom ételeit a közönséggel, azokkal is, akik eddig még nem ismerték.

Takashi Nagatake, az étterem tulajdonosa

Nagyon kedveli Budapestet és az embereket is, akik itt élnek.  Úgy érezte, hogy nagyon jó közeg lehet egy kis japán étteremnek a belvárosi utca, ahol januárban meg is nyitotta a WAFU-t, helyi partnerek segítségével. Azonban a koronavírus közbeszólt és megakadályozta, hogy sikerre vigyék az éttermet.

Alighogy elindultunk, beütött a koronavírus Budapesten is, tehát nem tudtunk túl sokat működni a hagyományos módon, megváltozott minden körülöttünk, át kellett állni az elvitelre és a kiszállításra. 

Tudom és érzem, hogy mennyien szenvednek most ettől az új helyzettől.

Takashi Nagatake, a WAFU – Japanese Bar & Restaurant tulajdonosa

Az aktuális hírek szerint Magyarországon majdnem 4000 ember fertőződött meg az új vírussal, nagyon nehéz helyzet ez most mindenki számára. Ugyanakkor a frontvonalban vannak azok az egészségügyi dolgozók, akik minden nap küzdenek a veszélyes terepen. Szerette volna Ő is támogatni őket valahogy. 

Karaage

A hosszú túlórák és a nehéz munkahetek kimerítették ezeket a dolgozókat, így az étel számukra kulcsfontosságú lehet a mostani nehéz időkben. Takashi Nagate is szeretné támogatni azokat, akik most értünk dolgoznak. Ezért választotta a Péterfy Sándor utcai kórházat és az ott dolgozó embereket, akiknek egyszerű és finom japán ételeket vittek, aminek nagyon örültek és szívesen fogadtak.

Mit is tehetnék? Gondolkodtam és arra jutottam, hogy úgy tudom őket segíteni, hogy ha az általam készített ételek energiájával feltöltöm őket is.

Remélem valahogy közvetetten ezáltal én is valamilyen módon életeket mentek.

Takashi Nagatake 16 évesen kezdett el étteremben dolgozni, Ausztráliában és Kanadában is tevékenykedett. Elsősorban sushi és teppan yaki séfként dolgozott. Szeretné a japán autentikus konyhát Magyarországon még jobban megismertetni és elterjeszteni.

Mindent megtesz azért, hogy fejlődhessen nap mint nap, annak érdekében, hogy az igényeket megfelelően kiszolgálja, ha beindul végre újra az élet. Olyan ételeket szeretnének a kórházi dolgozóknak eljuttatni, amely erősíti az immunrendszert és a lelket is.

Matcha cake

Teriyaki csirkét vittem be nekik, sertés házi curryvel, és mellé Karaage, fűszeres, sült, bundás csirke volt még ízelítőnek.

A teriyaki csirkénk természetesen autentikus japán alapanyagokból készült, saját recept alapján. Ami a curryt illeti, különböző japán pasztákat használtunk és zöldségeket.

A hír a JETRO Budapest (Japán Külkereskedelmi Szervezet) közvetítésével jutott el hozzánk, akik a köszönő, támogató akció koordinálásában, szervezésében is segédkeztek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.