A The World 50 Best Restaurant globális jótékonysági aukciót hirdet, és elindítja a világ legnagyobb gasztronómia árverését, ahol egyedi kulináris élményekre lehet licitálni az éttermek megmentésért!

A The World 50 Best Restaurant mögött álló szervezet bejelentette, hogy a „Bid for Recovery” aukció július 3-án fog elindulni és a gurmé rajongók számára kínál olyan lehetőségeket, amely során a világ legjobb séfjeivel élhetnek át gasztronómiai élményeket.

Ez az első ilyen globális méretű gasztronómiai aukció, amelyre a séfek és éttermek hihetetlen tételeket adományoztak. A The World’s 50 BestBid for Recovery” aukciója a maga nemében a világ legnagyobb ilyen típusú eseménye, amelynek bevételéből közvetlen és kézzelfogható pénzügyi megkönnyebbülést biztosíthatnak az éttermeknek világszerte
a Covid-19 világjárványból származó károk enyhítése érdekében. Az aukció kiemelkedő támogatója a S.Pellegrino és az Acqua Panna. Az aukció több, mint 100 tételből áll majd, amely nagy lehetőséget kínál a licitálóknak, hogy válasszanak a legkülönlegesebb gasztronómiai élmények, valamint ritka és korlátozott kiadású ajánlatok közül.

Igen szívmelengető, hogy a világ legismertebb séfjei és éttermei is csatlakoztak hozzánk a július 3-i A The World’s 50 BestBid for Recovery” aukcióhoz.

Elárasztottak minket a séfek, az étterem-tulajdonosok, bártulajdonosok, kereskedelmi partnerek és idegenforgalmi testületek nagylelkűségükkel és támogatásukkal. Ők valóban egyedi, egyszer az életben adódó lehetőségeket kínálnak a licitálóknak, mivel Mi arra törekszünk, hogy minél több pénzt gyűjtsünk az iparág támogatása érdekében és valamit visszaadjunk ennek a szektornak.

William Drew, Director of Content for The World’s 50 Best Restaurants

Íme néhány az aukciós tétel legfontosabb eseményei közül!

Egy nap Mauro Colagreco-val a világ legjobb éttermében! – Restaurant Mirazur, Menton, Franciaország

Mauro és Julia Colagreco két szerencsés vendéget fogad az idilli Mentonban, ahol meglátogatják a Mirazur híres kertjeit, hogy kiválasszák az alapanyagokat, majd ellátogatnak a kikötőbe, hogy találkozzanak azokkal a halászokkal, akik az étterem tenger gyümölcseit szállítják. Ezután ebéd Mauro séffel az organikus Pecora Negra pizzériájában. A vendégek megkóstolják majd az ételeket a Mirazur „alkotókonyhájában”, találkozhatnak a csapattal, és élvezhetik a teljesen újonnan kidolgozott kóstolómenüt, mielőtt távoznak, kapnak még egy borospoharat és bortartót is.

Bouillabaisse (forrás: Mirazur Instagram)

Egy Meglepő élmény Dominique Crenn séffel! – Atelier Crenn, San Francisco, Kalifornia, USA

Dominique Crenn (forrás: Atelier Instagram)

Ez az igazán egyedülálló élmény egy napot foglal magába a séf Bleu Belle Farmján, ahol különböző tevékenységekkel ismerkedhetnek meg azok, akik nyernek a liciten, például az erjesztéssel, a méhészettel és az olívaolaj-előállításával. Exkluzív borkóstolóval egybekötött vacsora, amely egy neves kaliforniai borásszal zajlik le, a kóstolómenü megkóstolásával egybekötve. Másnap az elismert cukrász, Juan Contreras séf vezet egy csokoládékészítési mesterkurzust, majd az élményt egy vacsora est zárja a Petit Crenn-ben.

forrás: Atelier Instagram

Fedezze fel Szingapúrt: konyhák, koktélok és kultúra – Odette, Burnt Ends, Atlas Bar, stb., Szingapúr

Atlas Bar (forrás: Atlas Bar Instagram)

Ennek a négy napos élménynek a részeként a vendégek az ikonikus Marina Bay Sands és a Capella Hotel vendégeként fedezhetik fel a város legkedveltebb látványosságait, konyháit és koktéljait. Az utazás magában foglal egy vacsorát az Asia World 50 Best kétszeres győztesének választott Odette-ben, valamint egy vacsorát a Burnt Ends-ben és ihatnak az Atlas-ban. Illetve részt vehetnek egy vezetett túrán, ahol megismerhetik Szingapúr utcai ételes standjait az Odette séfjével, Julien Royer-rel.

forrás: Odette Instagram

Kihagyhatatlan egyedi három napos étel szafari Peruban! – Central, Kjolle és Mil, Lima/Cusco, Peru

A világhírű séfpár, férj és feleség, Virgilio Martínez és Pía León vezeti ezt a háromnapos túrát. A kaland magában foglalja a teljes étkezési élményeket a házaspár legjobb éttermeiben a Central-ban, a Kjolle-ban és a Mil-ben koktélokkal és helyi túrákkal. A vendégek ezután Cuscoba utaznak Martínez séf otthonába, hogy bemutassa a Mater Iniciativa projektet és a Mil éttermet. A vendégek az ötcsillagos Explora Valle Sagrado-ban szállnak meg, majd felfedező kirándulásra vezeti Őket a Szent-völgybe a Machu Picchu közelébe.

forrás: Kjolle Instagram

további aukciós tételek az alábbiakat tartalmazzák:

  • Delhi ételeinek tökéletes felfedezése négy fő számára, Indian Accent, India
  • Háromnapos kulináris szafari São Paulóban, A Casa do Porco, Brazília,
  • Koktél mesterkurzus, vacsora és egy éjszaka lakosztályban az ikonikus Connaught Hotelben, London, Egyesült Királyság
  • Étkezés, ivás, vásárlás és bulizás Berlinben a Nobelhart & Schmutzig társaságnál, Németország
  • Hajnalig tartó elmélyülés a Soča-völgy-ben Ana Roš-val a Hiša Franko-ból, Kobarid, Szlovénia
  • Halászat és ünneplés a Florilège-nál Tokióban, Japánban
  • Gasztronómia és kultúra Bécsben a Steirereck-nél, plusz egy remek helikopter túra, Ausztria
  • Mexikói városkóstoló túra Édgar Núñez-szel, a mexikói Sud777-ből
  • Három napos gasztronómiai felfedezés Moszkvában a White Rabbit-tal éa a Selfie-vel, Oroszország
  • Fedezze fel a Hongkongot az Amber-rel és Richard Ekkebusszal, lakosztállyal a The Landmark szállodában, Hong Kong

Ráadásul ritka palackos szeszes italok, ételek, privát főzési órák, borvidék túrák, vitorlás kirándulások, exkluzív kóstolók és testre szabott partik állnak rendelkezésre. Az aukció online ezen a weboldalon lesz lebonyolítva a potenciális ajánlattevők számára. Tekintse meg a tételek teljes választékát június 29-től, az aukció július 3-án kezdődik és július 12-ig tart.A The World 50 Best hozzájárul a vendéglátóipar globális helyreállításához és szétosztja a helyreállítási alap összes bevételét a kiválasztott éttermeknek, bároknak és az ágazatot támogató nonprofit szervezeteknek.

Közvetlen támogatások

A The World 50 Best Restaurant közvetlen hozzájárulást fizet az éttermeknek és bároknak, amely 5000 USD lesz intézményenként. A független éttermek és bárok bármely országból jelentkezhetnek majd júliusban (pontos dátumok még nem értendők),
az elkövetkező hetekben közzétett számos kritérium alapján.
sokféle háttérrel.

Nonprofit szervezetek

A The World 50 Best Restaurant legtöbb adományt azoknak a
jótékonysági szervezeteknek fogja adni, amelyek támogatták a nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeket a COVID-19 alatt, illetve segítették azokat a munkavállalókat és családjukat, akik rászorultak a koronavírus világjárvány alatt. Ide tartoznak a következők:


Egy millió étkezés

A The World 50 Best Restaurant legjobbjai is egyesítik erőiket a Szociális Gasztronómia Mozgalommal (Social Gastronomy Movement) és csatlakoznak a jótékonysági szervezetek globális hálózatához 38 különböző országban, hogy egy millió étkezést biztosítsanak a leginkább rászorulók számára.


Ez egyértelműen jelzi a globális étteremközösség szolidaritását.

Most mindenkit kérünk, azokat, akik szeretik az éttermeket és akiknek elegendő forrásuk van egy ilyen liciten való részvételhez, hogy legyenek aktívak, hiszen ez az aukció döntő jelentőségű, hogy felhívja a figyelmet a hasonlóan gondolkodó éttermek munkásságára.

William Drew, Director of Content for The World’s 50 Best Restaurants

Az 50 Best for Recovery számára megjelenik egy otthoni kényelemmel foglalkozó e-szakácskönyv is!

A világ legjobb szakácsai és csaposai egyszerű karantén receptjeit mutatják be a nyilvánosság számára, amely letölthető július 1-jén cserébe 10 dolláros minimum adományért. Pénzt gyűjtöttek az e-szakácskönyvből, ami közvetlenül a The World Best Restaurant helyreállítási alapba kerül, és ebből is támogatást kap a globális étterem- és báripar.

Az 50 legjobb csapat továbbra is szívélyes támogatást nyújt minden vállalkozásnak és a globális világjárvány következményeitől szenvedő egyének.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.