A ZúzmÓ Gerilla BBQ & Catering és az Öko-Park Panzió és Rendezvényközpont egy egész napos gasztro-pikniket szervezett a festői szépségű Szarvaskőn az öt ezer négyzetméteres kertjük megnyitásának alkalmából. Íme egy kis élménybeszámoló a remek hangulatú eseményről.

Az első Öko Park Opening, Brunch, BBQ, Beer & Winetasting-en a smokerben sült barbecue ételek mellett a Reketye őrületes, a SHARE, jótékony sörei, valamint a Nyolcas és Fia kitűnő borai kaptak szerepet. A nap folyamán számtalan izgalmas kiegészítő programmal is készültek a kilátogatók számára, a zenei felelős pedig DJ FunkGears volt. Kiemelnénk, hogy a rendezvény család- és kutyabarát volt.

Szarvaskő csodálatos kis település a Bükki Nemzeti Park területén, Egertől 11 km-re Szilvásváradtól pedig 17 km – re fekszik, a hegység zöld szívében. Itt található a Szarvaskői várrom és az Eger-patak ölelésében az Öko-Park Panzió és Rendezvényközpont, amelynek hatalmas kertjében élvezhettük a ZúzmÓ Gerilla BBQ & Catering lassan sült klasszikus smokerben készült ételeit. Volt itt minden, amit el tudunk képzelni, egyfajta megőrülés, ha az ételeket tekintjük, egy valódi hedonista fesztivál, füstös ízek, remek alapanyagok és kiváló sörök és borok.

A Gasztropikniken minden korosztály megtalálta a legizgalmasabb programokat, a gyermekek, felnőttek és a kutyusok is élvezhették az ötezer négyzetméteres kert nyújtotta szabadságot. A kalandparkban a kevésbé bátrak is legyőzhették a félelmüket, és egy igazán izgalmas látószögből vizsgálhatták meg a parkot. A hely állatbarát, ezért mindenkit szívesen láttak, aki négy lábon érkezett.

A Zuzmó – nak már múltja van a régióban, egykor Eger főterén várták a barbecue szerelmeseit a vár tövében, majd váltottak, most egy új gondolkodásmód jellemzi Őket, más szemlélet, egy egészen különleges stílus, amely elvarázsol. Amit Ők képviselnek az már egybeolvadt a laza, minden tekintetben szívélyes és családias hangulatú vendéglátással, ahol tényleg minden az ételről szól.

Reketye Zoli és Zsirai Laci

Barátunk, Zsirai Laci sokat tud a szakmáról, remekül bánik az ízekkel, és mindig valami extrém dologgal áll elő, amelyből ezen a rendezvényen sem volt hiány. Most hétvégén is csak kapkodták a fejüket az ízek szerelmesei, hiszen a napot egy remek BBQ Brunchal kezdhettük, amelyben a velős csonté és a házi kolbászé volt a főszerep. Aztán déltől beindult az őrület, volt lassan, barbecue technológiával készült hortobágyi angus szegy, Lechon Asado (kubai marinált tarja), vaddisznó borda és tarja.

A rendezvényen a másik főszerepet az ételek mellett a sörök kapták, amelyeket a Reketye családi alapítású sörfőzde és a SHARE, a jótékony sör biztosított. Szarvaskőn ismét kiderült, hogy a barbecue és a jó minőségű és különleges hangulatú habzó italok nem hogy jól megférnek egymás mellett, de kötelező kísérői is azoknak. Azért is fontosak az ilyen rendezvények, mert megismerhetünk új embereket, barátságokat köthetünk és felfedezhetünk remek kezdeményezéseket, amelyek minket is inspirálnak.

Ilyen a SHARE is, amely egy közösségi sör, ami a társadalmi felelősségvállalásért jött létre és minden egyes SHARE megvásárlásával magyar társadalmi szervezetek, alapítványok munkáját támogatod, hiszen a teljes profitot jótékony célra fordítják. Ez azért is fontos, mert miközben jól érzed magad, és finom dolgokat fogyasztasz, támogatod azokat a szervezeteket, amelyek a közösségekért dolgoznak. Ezek azért is kiemelkedőek, mert teljes mértékben függetlenek, nonprofit kezdeményezések és közhasznúak, mi csak támogatni tudjuk az ilyen ügyeket.

Mindenképpen kiemelnénk, hogy lényegesek azok a helyi és regionális szerveződések, amelyek a minőségi termékek előállítását, alapanyagokat és gasztronómiát népszerűsítik. Az Öko Park Opening, Brunch, BBQ, Beer & Winetasting összehozta azokat az embereket és vállalkozásokat, akik hisznek ebben. Ilyen volt például az első nagy egri házisör főzőverseny is, ahol amatőr sörfőzők mérhették össze az erejüket, az eredményhirdetésnek az esemény adott otthont. Az egész ott kezdődött, hogy volt néhány zseniális elme, akiknek volt egy őrült ötlete, hogy rendezzenek sörversenyt a borok városában. A világ változik, de nagyon fontos, hogy hozzuk ki a nehéz helyzetekből a legjobbat. A srácok megragadták a karantén nyújtotta lehetőségeket és kikísérletezték a kedvenc söreiket.

A remek eredményhirdetés után, amelyet Reketye Zoli, a Reketye sörfőzde tulajdonosa tartott, a tőle megszokott ütemben és hangulatban, az elkészült italokat meg is lehetett kóstolni. A legjobb 16 versenyző közül választották ki a legjobb hármat és egy szakmai különdíjas Lazy apa is a dobogóra fért. A díjazottak remek Reketye és Monyo sörökkel térhettek haza, illetve oklevéléllel és különböző ajándékokkal is gazdagodtak. Itt szeretnénk gratulálni a résztvevőknek, és biztatni mindenkit, hogy igenis próbálják ki ezt a tevékenységet.

Az eseményen mindenki, akinek kedve volt hozzá, személyre szabott sörkóstoláson vehetett részt, amelyet a sörök Jedi mestere, a Reketye Brewing Co. tulajdonosa Midvolt “Reketye” Zoli tartott. A magyar sörpiac egyik kiemelkedő és azt gondoljuk az egyik legelborultabb ötletekkel előálló családi sörfőzőüzeme, akik a kiváló minőségű alapanyagokat (a víz, a maláta, a komló és az élesztő) a modern technikával ötvözik és általában őrületes receptek alapján főzött különlegességekkel örvendeztetjük meg a sörkedvelőket és magunkat is. A mostani rendezvényen például volt szerencsénk kóstolni több remekművet is, amelyek között volt olyan is, amely már – már ikonikus.

A sörök mellett a borok is előtérbe kerültek, ha már ilyen közel volt az Egri Borvidék. Ma még itthon a BBQ műfaja egészen új, de már most egyre nagyobb sikereket fut be. Egyre nagyobb teret kell, hogy kapjanak azok a rendezvények, ahol a minőségi barbecue és a helyi, regionális borok párosítása is meg tud jelenni. Ezen a rendezvényen a Zuzmó és a Nyolcas Pincészet ismét kiegészítették egymást és lehetőséget adtak arra, hogy kicsit kísérletezhessünk, hogy melyik húshoz, melyik bor passzol. Itt mindenki megtalálta azt a párosítást, amely a kedvence lehet, a testes boroktól a könnyedebbig.

Az első Öko Park Opening, Brunch, BBQ, Beer & Winetasting tökéletes idővel és remek hangulatban telt el, ezért reméljük, hogy még sok ilyen rendezvényben lehet részünk a jövőben. Egész nap csodálatos, csupazöld környezetben, a friss levegőn tölthetünk el együtt nyugalomban és jókedvben egy klassz nyári szombatot a pihenés, lazulás, feltöltődés és a füstös aromák jegyében.Egy gondolat “Öko Park Opening, Brunch, BBQ, Beer & Winetasting – Főszerepben a füstös ízek!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.