A világhírű Chris Sheperd séf egy üzenetet tett nyilvánosságra az Instagram oldalán, amelyben arra kéri a blogereket és influenszereket, hogy hagyjanak fel egy kis időre az ingyen fogyasztás lehetőségével, inkább ez által is mutassanak példát és támogassák a vendéglátóhelyeket!

Photo by Trình Minh Thư  

A középnyugati nevelésű James Beard-díjas séf, Chris Shepherd 2012-ben az Underbelly megnyitása óta segít megváltoztatni a houstoni kulináris világot és a városban jelen lévő gasztrokultúrát. Chris elképzelésének és szenvedélyének köszönhetően az Underbelly a James Beard-díj elődöntőjébe került, de megválasztották a legjobb új étteremnek is.

Photo by Julie Soefer

Bon Appetit és az Esquire az ország egyik legjobb új éttermének nevezte, az Eater pedig Amerika 38 nélkülözhetetlen étterme közé választotta be. Chris-t 2013-ban az Food & Wine amerika 10 legjobb új séfje közé sorolta, majd 2014-ben elnyerte a legjobb séfnek járó Southwest James Beard-díját. Majd bezárta a híres Underbelly éttermét a texasi Houstonban, hogy az One Fifth koncepcióra tudjon koncentrálni, amely során az a cél, hogy öt különálló étteremprojektet nyisson öt év leforgása alatt. Shepherd, akit tavaly a Robb Report a világ legjobb szakácsának is nevezett, üzenetet tett közzé az Instagram oldalán, amelyben leközöl egy séf és egy meg nem nevezett gasztroblogger között lezajlott beszélgetést, amiben ingyenes ellátást kért a posztjáért. A houstoni séf híres földhözragadtságáról, a kreativitásáról, és a bevándorlók konyhája iránt érzett tiszteletéről, illetve arról, hogy nagyon sokat tesz a rászorulókért, és igen érzékeny a szociális kérdésekben. Chris alapítványa, a  Southern Smoke  több, mint 4,8 millió dollárt osztott szét – mind a sürgősségi segélyalapon keresztül, mind a rászoruló élelmiszer- és italgyártó emberek számára, valamint az iparban élők szükségleteit képviselő szervezeteknek.

Mint azt Ön is tudja, az éttermi bevételek több, mint 70 százalékkal csökkentek a COVID-19 miatt, és minden dollárunkat a bérleti díjak fizetésére, illetve a munkatársaink foglalkoztatására fordítunk. Az éttermek támogatásának legjobb módja jelenleg az, hogy nem kér ingyen ételt azért, ha ír a blogján, hanem ételeket és italokat vásárol, hogy nyitva maradhassanak a válság közepette is. Az éttermek támogatásának másik módja az adományozás a @southernsmoketx számára, amely egy válságkezelő alap az ország egész területén a rászoruló élelmiszer- és italgyártók számára. A @southernsmoketx több, mint 30 000 segítségkérelmet kapott a Covid megkezdése óta, és sokkal többre számítunk, mivel az éttermek nem kaptak ösztönzést a kormánytól, és a munkanélküli-ellátások lejártak. Az éttermek jelenleg nem képesek ingyen ételt adni senkinek. Szeretnénk köszönetet mondani mindannyiuknak, azoknak a kedves embereknek, akik bejönnek és közzéteszik ételeinket és éttermeinket a közösségi média platformjain, mert kedvelnek minket és amit csinálunk. A kalapom emelem előttük ezért.

Chris Sheperd Instagram oldalán közzétett poszt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.