Sorozatunk következő részében Győrbe kalauzoljuk el a kedves olvasót, ahol a Révész Étterem séfjét Kovacsics Istvánt szeretnénk bemutatni, aki egyedi módon alkotja újra a magyar klasszikusokat. Elszántsága és kíméletlen munkatempója teszi igazán figyelemre méltóvá.

A Középpontban cikksorozat célja, hogy prezentáljuk azokat a tehetséges magyar szakembereket, akiket kedvelünk, tisztelünk és már letették a névjegyüket a magyar gasztronómia színterén! Olyan séfeket kerestünk és keresünk, akik nem csak a közösségi portálokon vannak jelen, hanem folyamatosan végeznek valós kreatív munkát.

A Révész Étterem és Hotel az elmúlt években figyelemre méltó fejlődésen ment keresztül a családi vezetés mellett. Dudits Gergely Leó és felesége Dudits – Telekesi Szabina, valamint Vérné Dudits Liza tulajdonosok folyamatosan törekszenek arra, hogy értéket teremtsenek Győr városában. Az étterem és a hotel a város Révfalu városrészében, a Mosoni – Duna bal partján található. A szálloda egyik különlegessége, hogy egy gyönyörű víztorony is a része, amely többfunkciós és hamarosan még inkább az étterem részévé válik.

A Séf és a tulajdonosok (balról – jobbra): Kovacsics István, Vérné Dudits Liza, Dudits – Telekesi Szabina, Dudits Gergely Leó

Az idei Dining Guide TOP100 – as listáján is szerepet kaptak, amely komoly elismerés a séfnek és a tulajdonosoknak is. A folyamatos előrelépés egyik mozgatórugója István, aki négy éve oszlopos tagja a Révésznek. Executive Chef-ként egyre inkább átalakítja a kínálatot a hagyományok mellett az innovációt is szem előtt tartva.

Egy Michelin csillagos vacsora alkalmával volt szerencsém idén év elején találkozni Istvánnal, akinek munkásságát már a közösségi oldalakról ismertem. Tányérjai mindig a sokszínűségéről árulkodnak, eklektikusak, amelyek jól kombinálják a modern gasztronómia elvárásait, a magyar konyha sajátosságaival, de akár a fine dining világában is megállják a helyüket.

Az étterem profiljához illeszkedve István sok fronton képes helyt állni, ha kell képes levezényelni egy magas színvonalú ételeket megkívánó eseményt, miközben a hagyományosabb elvárásokkal is elbír egy komoly esküvőn. Teherbírására jó példa, hogy egyszerre több feladatot is képes megoldani, ha a helyzet úgy kívánja. Kreativitása jól jön a heti menük megtervezésekor, de akkor sem esik kétségbe, ha valami különlegesebb kihívással találja szembe magát.

Számára a vidéki vendéglátás megreformálása jelenti az igazi kihívást. Elszánt azzal kapcsolatban, hogy megmutassa, hogy a fővároson kívül is lehet jól és jót alkotni. Munkáiban kiemelt szerepet kapnak a minőségi és lehetőség szerint a helyi alapanyagok, amelyeket a modern konyhatechnológia adta lehetőségei mellett a saját tudásának megfelelően képes alkotni.

Számára az étel az önkifejezés legjobb módja, amelyben fellelhetjük a személyisége mögött rejlő rejtett értékeket. Nagyon fontos, hogy István elhívatott az edukáció iránt, folyamatosan fejleszti a saját szakmai tudását, amelyet szívesen át is ad másoknak. Ezáltal szeretne azon Séfek közé tartozni, akik hozzájárulnak a jövő generáció fejlődéséhez, valamint ezen keresztül a magyar gasztronómia haladásához. Célja, hogy a vidéki gasztronómiát magasabb szintre emelje, és rámutasson, hogy ezeket az éttermeket is érdemes felfedezni.

Séfként rengeteg időt tölt el a konyhában, mégis mind a munkahelyén, mind pedig otthon fontosnak tartja a családi értékeket. Ezért nem véletlen, hogy ennyire harmonikus kapcsolatot sikerült kialakítaniuk a Révész tulajdonosaival. Akikkel folyamatosan fejlesztik és bővítik a kínálatot, amelyben ma már a barbecue, mint technológia is szerepet kapott. Ez a technológia nagy odafigyelést és türelmet igényel, amely tovább szélesíti a Séf képességeinek skáláját.


Egy gondolat “Középpontban: Kovacsics István – Révész Étterem, Hotel és Rosa Spa” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.